Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Γράμμα στον Αγιο Βασίλη!!!- Τα αλφάβητα των σκέψεων, Christmas Edition!!

''Άγιε μου Βασίλη,
Βλέπεις τα σκοτάδια μας;
Γέμισε η πλάση βούρκο και καταχνιά...
Δεν έχουμε σταγόνα ελπίδα,λίγο φως και μια γουλιά μαγεία...
Είμαστε μόνοι στο έλεος του τυφώνα..
Ζυγιάζουμε τα πρέπει με τα θέλω μας, μα η ζυγαριά βαραίνει σε αυτά που μας πονούνε.
Ήλιους έχουμε στην καρδιά μα πάντα τους αγνοούμε..
Θαρρείς δεν καίνε ποτέ όταν τους χρειαστούμε...
Ισως Αγιε Βασίλη μου, μια να είναι η απάντηση σε τούτο εδώ το τέλμα:
Και εσύ τη ξέρεις πολύ καλά, καλύτερα από εμένα, πως των παιδιών τα μάτια και η ψυχή είναι γιατρικό σπουδαίο και είναι η λύση, η ελπίδα και η σωτήρια προσμονή!
Λουσμένα με το φως, τα μαγικά τα ξέρουν, τα ξόμπλια, τις νεράιδες, τα Όνειρα  τα κουβαλούν στο αίμα τους και μέσα στο μυαλό τους..
Μοιράζονται τα γέλια τους, τα χάδια τους, σου λένε ιστορίες, που δύσκολο να μην σταθείς, να μην σκεφτείς, να μην νοιαστείς.
Νομίζω Αγιε Βασίλη μου, τα δώρα που ζητάνε δεν είναι μόνο γιατί απαιτούν, γιατί είναι παιδιά της ύλης, είναι γιατί σε αγαπούν και θέλουν να πιστέψουμε και εμείς ότι υπάρχεις... Είναι γιατί εκείνα χαράζουν σε κάθε δώρο την ύπαρξή σου και την αποδεικνύουν και σε εμάς τους αποκαμωμένους της σκοτούρας και της κατήφειας.
Ξάφνου, σαν έρχεσαι στα σπιτικά, οι οικογένειες χαίρονται, ξεχνιούνται, και μέσα σε αυτά τα σπίτια για λίγο, ζουν μόνο μικρά παιδιά, μόνο γέλια, χρώματα και αρώματα γεμίζουν τα δωμάτια, και εκεί μέσα υπάρχουν μόνο σπόροι αγάπης και ελπίδας, κυριαρχεί για λίγο μόνο η μαγική σου σκόνη που κάνει τον κόσμο να φαίνεται υπέροχος.
Οντως ο κόσμος είναι υπέροχος, εμείς οι μεγάλοι απλά το ξεχνούμε.. Αρκεί όμως να δούμε Αγιε μου Βασίλη πως νοιάζεται ένα παιδί, πως γελά, πως ντρέπεται, πως περπατά, για να καταλάβουμε, γιατί ο κόσμος είναι θαύμα, γιατί επέλεξες στα παιδιά να φέρνεις δώρα και όχι σε εμάς.
Πάψαμε να βλέπουμε τον κόσμο με τα μάτια των παιδιών και γι αυτό τον καταστρέφουμε με μικρότητες, συνομωσίες, πολέμους, όπλα..
Ριψοκινδυνεύουμε τα πάντα για αυτά που διδαχτήκαμε, αλλά δεν έχουμε διδαχτεί από κανέναν τη μία και μοναδική αλήθεια, που τη γνωρίζουν όλα τα παιδιά του κόσμου.. Οτι δε πρέπει να πασχίζουμε τόσο... Οτι πρέπει να ζούμε, να βλέπουμε τη μαγεία αυτού του σύμπαντος που είμαστε μέρος του.
Σε καταλαβαίνω λοιπόν που δε θες παρτίδες με τους μεγάλους, αφού τελικά εμείς είμαστε αυτοί που κάνουμε τα παιδιά μας με μια κουβέντα να πάψουν να πιστεύουν σε εσένα.. Είμαστε πολέμιοι σου...
Ταυτόχρονα όμως, δε ξέρεις πόσο πιστεύουμε σε σένα, δε ξέρεις τι κρύβει η πληγωμένη παιδική καρδιά μας! Είμαστε παιδιά, δεν μεγαλώσαμε ποτέ, είμαστε τα ήσυχα και τα άτακτα παιδιά στις λίστες σου, και ξέρεις κάτι; Κάθε χρόνο, κλέβουμε λίγο απ τη χαρά των παιδιών μας στο άνοιγμα των δώρων, στην έκπληξη του περιεχομένου, στην ικανοποίηση που μας θυμήθηκες και εφέτος, που νοιάστηκες και φέτος! Γιατί αν νοιάστηκες, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φως στα ανήλιαγα υπόγεια του μυαλού μας..
Υστερα από όλα αυτά, σε παρακαλώ μη μας ξεχάσεις και φέτος.. Σε έχουμε όλοι ανάγκη φέτος.. Θέλουμε τον ήχο του γνωστού γέλιου σου, θέλουμε τα βήματα σου δίπλα στο τζάκι, θέλουμε να τιμήσεις τα γλυκά και το γάλα που φτιάξαμε ειδικά για σένα.. Πιο πολύ από ποτέ Φαντάζει απαραίτητος ο ερχομός σου ο κρυφός, ο βραδινός, ο σχεδόν εξωπραγματικός...
Χαίρομαι που με άκουσες, χαίρομαι που νιώθεις, που ακούς τις φωνές των μυαλών μας, που σε εκλιπαρούν για λίγο παραμύθι...
Ψέματα χορτάσαμε, παραμύθια λαχταράμε...
Ωσπου να σε νιώσουμε, ώσπου να καταλάβουμε το πνεύμα σου να περιπλανιέται στον χώρο, να θυμάσαι με πόσο προσμονή σε περιμένουμε,μικροί και μεγάλοι... Πόσο ανάγκη έχουμε για τα φετινά δώρα σου: μια χούφτα αστερόσκονη, ένα μπαξέ αισιοδοξία, λίγο θάρρος, και κυρίως αγάπη.. Γιατί η αγάπη πρέπει να κινεί τον κόσμο, γιατί η αγάπη, γλυκιέ μου Γέροντα,είναι το ομορφότερο σου δώρο και η καλύτερη σου απάντηση σε όλα του ανθρώπου τα λάθη.

Με αγάπη,
Βέρα."


Εμπνεύστηκα και εγώ από όλες σας και παραδίδω το δικό μου γράμμα στον Άγιο Βασίλη!
Ελπίζω να μην το βρείτε απαισιόδοξο, νομίζω πως το μήνυμά του είναι καθαρά αισιόδοξο και ελπιδοφόρο!
Ευχαριστώ πολύ την Μαρίνα, την blogger της διπλανής πόρτας, των VERY SECRET THOUGHTS που μας έδωσε την ευκαιρία να εκφραστούμε μέσα από αυτό το " παιχνίδι"! Είναι εξαίρετη η ιδέα σου!
Σήμερα, σας αφήνω με αυτό το τραγούδι!

Φιλιά,
Βέρα.

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Δυο ήλιοι και δυο βραβεία και ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης!

Καλό μήνα, καλό χειμώνα και καλησπέρα σας!!
Μήνες πολλοί απουσίας με το διαδίκτυο να παίρνει φωτιά από αναρτήσεις δημιουργικές, από απόψεις του ναι και του όχι, από οργισμένες ή συγκαταβατικές γνώμες, απόψεις από σπαραχτικές ειδήσεις και φωτογραφίες μικρών αγγέλων να ακολουθούν άλλους πιο μεγάλους στον Παράδεισο... Και εγώ έλεγα, τι να γράψει κάποιος και με τι να ασχοληθεί... πόσο αμερόληπτος, αποστασιοποιημένος και ψύχραιμος να μείνει... Δεν έγραψα λοιπόν τίποτα...
Επιπλέον, στην προσωπική μου ζωή, ζω τα θαύματα! Μια τρίτη  παιδική ψυχή προστέθηκε στο σπιτικό μας.. ένα ζαχαρένιο αγγελάκι, μια ζωηρή πεταλούδα που μας πήρε και αυτή τα μυαλά.. Ακόμη, το μεγάλο αγόρι, πέρασε τη πόρτα του Δημοτικού! Τι μεγάλο πράγμα και αυτό, σιγά σιγά να κατακτά τη γνώση! Βέβαια, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι επικρατεί πανδαιμόνιο με τρία παιδιά, πρέπει να προσαρμοστούμε... Ηρθαν και τα πρώτα κρυώματα και δε γλίτωσε η μικρή.. Γνωρίσαμε λοιπόν και από κοντά το Παίδων, με τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις, αλλά με τους καταπληκτικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό... Κλασικά, η χώρα μας, έχει παντού λουλούδια, ακόμη και αν το χώμα είναι ξηρό και άγονο... Αισίως φτάσαμε στη πρώτη μέρα του Δεκέμβρη με τα ΛΑΤΡΕΜΕΝΑ Χριστούγεννα  να βρίσκονται  προ των πυλών!!! Η ατμόσφαιρα  στο σπίτι μας είναι άκρως εορταστική και επιτέλους μπήκε λίγη χαρά παραπάνω, μια σταγόνα ελπίδα παραπάνω μια και ποτέ δε στερεύει και η παιδική διάθεση ρίζωσε και στις καρδιές και εμάς των μεγάλων. Έχω δει άπειρα υπέροχα πράγματα που φτιάχνετε και άλλα τόσα με έχουν ξεσηκώσει στο pinterest να φτιάξω το δικό μου χριστουγεννιάτικο παραμύθι στο χειμωνιάτικο σπίτι μας..
 Πρώτα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αλέκα από το alekacraftaholic.blogspot.com για τους υπέροχους ήλιους σουβέρ που ήμουν τυχερή και τους κέρδισα και με συντροφεύουν κάθε πρωί και μου φτιάχνουν τη διάθεση!! Πρώτη φορά δέχομαι κάτι τόσο όμορφο απλόχερα από κάποιον που δε γνωρίζω προσωπικά και αυτό για εμένα έχει μεγάλη αξία και αν θέλετε και ανθρωπιά, διότι δείχνει ότι η προσφορά δεν είναι κάτι που ζητάει αντάλλαγμα, αλλά κάτι που θέλει μόνο να δώσει χαρά.. για τη χαρά! Σε ευχαριστώ Αλέκα και σου εύχομαι Καλές γιορτές!
Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Χριστίνα από το andromeda-mygalaxy.blogspot.com η οποία με τίμησε ανάμεσα σε ομολογουμένως  καταπληκτικές Ελληνίδες bloggers σε  μια υπέροχη και τελείως διαφορετική ως τώρα τελετή βράβευσης των διάφορων ιστολογίων. Σε ευχαριστώ Χριστίνα για τα δύο σου βραβειάκια, με χαροποίησαν ιδιαίτερα, και αν και υπερβολικά καθυστερημένα σπεύδω να σου απαντήσω... Για το βραβείο μανούλας, απαντώ με ένα μικρό κείμενο χρησιμοποιώντας τις λέξεις που έδωσε η Χριστίνα: '' Οικογένειά μου, το Α και το Ω μου, παιδιά μου, θαύματα, ζωές μου τρεις, ανάσες και ψυχές μου, ζωή προσωπική, παλιά και αλλοτινή, τη θέση της έχει πάρει μια ζωή κοινή και η χαρά, κρυμμένη στα απλά, στα καθημερινά, μες τα χαμόγελα και μες την αγκαλιά...''. Για το βραβείο δημιουργικότητας, απαντώ σε κάθε λέξη της Χριστίνας: χόμπι: ελεύθερος χρόνος αφιερωμένος σε μένα, αντικείμενα: δημιουργήματα άψυχα, αλλά με ψυχή που τους δίνεις εσύ, υλικά: επίσης απαραίτητα για να δημιουργηθούν τα αντικείμενα!, και χρώματα: συναισθήματα με αποχρώσεις..
Τέλος, σήμερα μπήκαμε στον Δεκέμβρη και η καημένη στις τόσες χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες ξέχασα να φτιάξω ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης!!! Τελευταία στιγμή λοιπόν χθες, με μανταλάκια, μαρκαδοράκι, γκοφρέ χαρτί, μια κορδέλα, ένα ξύλινο στεφανάκι και χέρι.. παιδικό (εδώ που τα λέμε ο μεγάλος μου γιος θα τα πήγαινε πολυυυύ καλύτερα!) το ετοίμασα σε απόσταση αναπνοής από την καινούρια ημέρα, αρκετά πρόχειρο αλλά τουλάχιστον φτιαγμένο με αγάπη!

Δυo ζαχαρωτά για τους γιους μου ως τις είκοσι του Δεκέμβρη και πέντε κάρτες με δραστηριότητες και "εντολές για τα μέλη της οικογένειας"! Ήδη έφαγαν το πρώτο γλυκάκι του μήνα..
Και επειδή τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια μας βάζουν περισσότερο στο κλίμα των ημερών διάλεξα και εγώ το παρακάτω για να σας ευχηθώ από καρδιάς να έχετε υπέροχες γιορτινές στιγμές όλο τον μήνα, με χαρά, και μακάρι όχι άλλες κακές ειδήσεις σε όλο τον κόσμο και στην μικρή μα τόσο όμορφη χώρα μας.


Ραντεβού αύριο με άλλο τραγούδι και... κάτι ακόμα!