Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Για τη γιορτή της γυναίκας!

Ρύζι με γαρίδες και πολύχρωμες πιπεριές

Υλικά ( για 4-6 μερίδες)

Γαρίδες (μέγεθος 20 -40), 425gr, αποφλοιωμένες
Ρύζι γλασέ 500gr
Τρεις πιπεριές: πράσινη, πορτοκαλί, κόκκινη
Κρεμμυδάκια φρέσκα ( επιλέγετε εσείς πόσα θέλετε, αναλόγως την ένταση της γεύσης που επιθυμείτε)
2 μέτριες ντομάτες
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,κάρυ
ελαιόλαδο, νερό


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, περιχύνουμε ελαιόλαδο περίπου πέντε κουταλιές της σούπας.
Έχουμε ψιλοκόψει τα κρεμμυδάκια σε λεπτές λωρίδες, τις ντομάτες σε κυβάκια,τις πιπεριές σε κύβους ή λωρίδες, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, και όταν το λάδι κάψει ρίχνουμε τα υλικά μας για να τσιγαριστούν και να ξεχυθούν τα αρώματα τους.Έπειτα, προσθέτουμε νερό στο 1/3 της κατσαρόλας και προσθέτουμε και τον πελτέ. Βάζουμε και τα μπαχαρικά μας κατά προαίρεση, αλατάκι και πιπέρι και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα. Όταν αρχίσει και χυλώνει, βάζουμε μέσα στη σάλτσα και τις γαρίδες αφού τις έχουμε ξεπαγώσει και πλύνει στο τρεχούμενο νερό.
Τις βράζουμε περίπου για έντεκα λεπτά, δε θέλουμε άλλωστε να σφίξουν πολύ γιατί μετά δε θα τρώγονται ευχάριστα.Και οι γαρίδες μας είναι έτοιμες!
Παράλληλα, ετοιμάζουμε και το ρύζι μας. Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα, και όταν το νερό αρχίζει να κοχλάζει, κατεβάζουμε τους βαθμούς στο μάτι,και προσθέτουμε το ρύζι,το οποίο θα έχει βράσει όταν πιει το περισσότερο νερό του(πάντα προσθέτουμε βέβαια για να μην κάψει) και είναι μαλακό και όχι κρατσανιστό. Σουρώνουμε, και είτε τσιγαρίζουμε με φυτίνη, βιτάμ, ελαιόλαδο, είτε το αφήνουμε σκέτο, όπως επιθυμεί ο καθένας και έχουμε έτοιμο το ρύζι μας.
Δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφία από το δικό μου δημιούργημα, αλλά σας λέω ότι το έκανα σήμερα το μεσημέρι και νομίζω πως άφησα τον άντρα και το μεγάλο μου γιο ευχαριστημένους! (ο μικρός δε τρώει ακόμα θαλασσινά τέτοια, οπότε είχε ρύζι με σάλτσα μόνο..)
Καλή όρεξη, να, κάπως έτσι έμοιαζε και το δικό μου φαγητάκι....



Σαν τα χιόνια!!!

Καλησπέρα σε όλη τη blogογειτονιά! ( για να χρησιμοποιήσω την αργκό του διαδικτύου!)
Κάνω την εμφάνισή μου ξανά μετά από έναν ολόκληρο (και λίγο ακόμα) μήνα.
Οι λόγοι; Λίγο το βροχερό σκηνικό και οι απανωτές ιώσεις όλης της οικογένειας, λίγο η μουδιασμένη διάθεση από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται γύρω μας στην Ελλάδα και στον κόσμο, λίγο που όταν η διάθεσή σου δεν είναι δημιουργική, δεν έχεις λόγο να μελαγχολείς κι άλλους, ή να στύψεις το μυαλό σου για κάποια έμπνευση, είτε γραπτή, είτε μουσική ή κάποια έμπνευση που έχει να κάνει με κατασκευές και χειροτεχνίες κλπ...
Όμως, ανελλιπώς κοιτούσα τα blog που με ενδιαφέρουν, έψαχνα ιδέες ανοιξιάτικες, πασχαλινές ,περιφερόμουν στο youtube για μουσικές, διάβαζα και άλλα τόσα..
Και να λοιπόν, που ο Μάρτης άρχισε να μας δείχνει το ανοιξιάτικο πρόσωπό του!!
Κατ' αρχάς -αν και πολύ αργά- ένα μεγάλο ''Χρόνια Πολλά''σε όλες τις γυναίκες για τη γιορτή της γυναίκας!!!Να είστε όλες καλά, γερές, δυνατές, να λαμποκοπάτε από ευτυχία, να έχετε επιτυχίες σε κάθε τομέα με τον οποίο ασχολείστε και να χαίρεστε τη κάθε στιγμή της ζωής!!! Για όλες τις γυναίκες λοιπόν στην κατηγορία "Μουσική", σάς αφιερώνω αγαπημένα μου τραγούδια!
Επίσης, βρισκόμαστε στην καρδιά της Σαρακοστής, όπου νόστιμες νηστίσιμες συνταγές έχουν την πρωτοκαθεδρία στο οικογενειακό τραπέζι, αλλά επιπλέον, ξεκινούν και οι προετοιμασίες για την ανοιξιάτικη και την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού.
Σήμερα, θα σας πω μια τέτοια νηστίσιμη συνταγή που μπορείτε να τη δείτε στη  κατηγορία "Συνταγές μαγειρικής", και θα επανέλθω αυτές τις μέρες με τις πρώτες απόπειρές μου σε πασχαλινές κατασκευές και άλλα ( δείξτε επιείκεια γιατί είμαι ''μαθήτρια'' σε αυτόν τον τομέα).
Καλό απόγευμα σε όλες και όλους!

Βέρα